Intrebari de care nu ai cum sa scapi

mm

 

Mi-au placut dintotdeauna candidatii care stiu sa isi prezinte experienta cu inceput si sfarsit, concentrati pe evidentierea rezultatelor si a realizarilor, dar si pe uite cum as putea eu contribui la a face echipa voastra mai buna. Sa te pui in pielea recruiterului si sa ii dai raspunsurile pe care sa le potriveasca abilitatilor si competentelor cerute de job este poate cea mai mare calitate a unui candidat abil. Ce faci insa pentru a deveni pe aceeasi lugime de unda cu recruiterul din fata ta?

Primul pas este sa iti cunosti cu atentie CV-ul pe care l-ai trimis si sa fii pregatit sa raspunzi la orice intrebare de clarificare pe marginea acestuia. Motivul pentru care ai plecat de la un loc de munca, sa descrii o zi de lucru obisnuita, sa povestesti despre modul tau de lucru sau sa definesti eficienta din perspectiva unuia dintre joburile anterioare pot fi tot atatea intrebari de clarificare. Daca ai scris in CV ca ti-ai depasit targetul cu 50% in fiecare luna, este un moment oportun sa dai mai multe detalii despre aceasta realizare. Daca nu ai scris nimic de genul acesta, este un moment bun sa descrii proiectele de succes. Important este sa iti pregatesti din timp astfel de situatii pentru a evita momentele stanjenitoare in care incerci sa ti le amintesti.

Nu doar povestile de succes sunt de ajutor. Ai nevoie si de o situatie in care lucrurile nu au iesit tocmai cum iti doreai insa invatamintele pe care le-ai tras chiar te-au ajutat sa cresti.

Incercam sa punem laolalta cateva dintre cele mai des intalnite intrebari de care nu ai cum sa scapi, indiferent de tipul de interviu sau de stilul de intervievare al recruiterului.

–          Povesteste-mi despre tine

–          Descrie-mi stilul tau de lucru

–          Ce te motiveaza?

–          Povesteste-mi despre o situatie in care lucrurile nu au iesit tocmai cum iti doreai? Care au fost rezultatele/ consecintele?

–          Daca ai putea retrai ultimii 10 ani ce ai face diferit?

–          De ce te-am alege pe tine?

–          Cum arata locul de munca perfect?

Bineinteles, lista ramane deschisa, asa ca nu ezita sa ne ajuti sa o completam, lasandu-ne intr-un comentariu intrebarea care ti-a fost cel mai des adresata in interviuri.

Monica Dona

PR Manager

WhatsApp Logo