Cum raspunzi cand slabiciunile sunt la superlativ?

mm

 

Trebuie sa recunosc deschis ca intrebarea aceasta cu cele mai slabe puncte ale tale mi-a dat dintotdeauna fiori. Asa ca am strabatut in lung si lat internetul in cautarea celui mai bun raspuns. In van as spune…

A fost o perioada in care dadeai bine daca erai perfectionist. Asa ca… toti erau. Aceasta pana cand recruiterii au inceput sa fuga ca dracu’ de tamaie de perfectionisti si sa ii considere oaia neagra a echipelor care isi doreau sa mearga drept si neabatut pe calea progresului.

A inceput apoi o lunga si dureroasa goana dupa mici defecte pe care musai le-ai corectat… “Nu stiam sa lucrez in Prezi, insa m-am inscris la un curs excelent! Acum detin diploma de Master of Prezi Presentations si mi-am scazut timpul in care pot face o prezentare de la 30 la doar 5 minute…”

De ceva vreme am trecut pe sinceritate laterala.  Cum raspunzi sincer insa despre cele mai slabe puncte ale tale?

Vorbesti despre abilitati non-esentiale. Daca ai aplicat pentru un job de asistenta slabe sperante sa fii eliminat daca nu stii cu sa faci o prezentare in power point.

Vorbesti despre abilitati pe care le-ai imbunatatit.  Nu e neaparat sa fie cele esentiale pentru jobul pentru care ai aplicat, insa important este sa arati ca inveti repede si ca te dezvolti continuu.

Si… in ultima instanta…atata vreme cat nu exagerezi poti da exemple despre cum ti-ai corectat un comportament care s-a dovedit neproductiv.

Tu cum iti prezinti cele mai tari defecte ale tale? Exerseaza-ti abilitatile de convingere, fara riscuri intr-un comentariu. 🙂

Monica Dona

PR Manager

realizari
WhatsApp Logo