Unde mergem la schi in Romania

mm

Daca va intrebati unde puteti merge la schi iarna aceasta fara sa fie nevoie sa plecati din tara, iata ce optiuni aveti:

Straja

In judetul Hunedoara, statiunea Straja sunt amenajare 12 partii de schi avand toate gradele de dificultate. Straja insumeaza aproximativ 26 km de domeniu schiabil, iar cea mai lunga partie este Partia Straja, de 8,1 km. Aceasta pleaca din Varful Straja, la 1868 m si ajunge pana la imbarcarea la telegondola, aflata la 750 m si este dotata cu o telegondola moderna. Partia are un grad de dificultate medie, zapada artificala si nocturna. La Straja gasim si o partie special amenajata pentru snowboard, partia Canal, pe care se poate schia pana in luna aprilie. Are o lungime modesta, de doar 1400 m, dar un grad de dificultate ridicat.

Ranca

La Ranca sunt 6 partii pe care vei putea schia, cu grade de dificultate intre usor si mediu, cea mai lunga dintre acestea avand insa doar 710 m.

Domeniul Schiabil Transalpina

Probabil ca una dintre cele mai spectaculoase privelisti din tara le vei gasi aici pentru ca din varful partiei, imaginea lacului artificial de acumulare Vidra este absolut magica. Cea mai lunga partie are 2257 m si pleaca de la inaltimea de 1850 m, iar domeniul ofera alternative pentru toate nivelele de dificultate.

Pe langa imaginile incantatoare, Voineasa este una dintre putinele zone din tara unde poluarea este zero pe timp de iarna, asa ca merita sa fie pe lista voastra macar pentru o vacanta de cateva zile.

Baile Homorod

Situata in statiunea Baile Homorod, la 18 km Odorheiul Secuiesc si 34 km de municipiul Miercurea-Ciuc, partia de 400 de m lungime, care pleaca de la altitudinea de 800 m are un grad mediu de dificultate si este dotata cu instalatie nocturna si tunuri de zapada. Partia de schi Lobogo Baile Homorod este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pe Valea Prahovei puteti schia in conditii foarte bune la Sinaia, mai ales pe platoul de la Cota 2000, la Busteni, pe partia Kalinderu, la Azuga, pe partia Sorica sau Cazacu sau la Predeal.

La Bran se schiaza pe Zanoaga si Bran 1 si 2, partii cu dificultate medie si cu o lungime de aproximativ 700 m.

Poiana Brasov nu poate lipsi nici ea de pe aceasta lista. Cu grade de dificultate de la usor la dificil, cele mai lungi partii de aici, pe care merita sa le incercati sunt: Drumul Rosu (4600 m, grad de dificultate – usor), Lupului (3000 m, dificil), Sulinar (2441 m, mediu) si Subteleferic (2200 m, dificil).

Pentru cei aflati in apropierea Sibiului, domeniul schiabil Paltinis este o alternativa excelenta. Un weekend prelungit destinat sporturilor de iarna si/sau plimbarilor prin Rezervatia Iezerele Cindrelului, la faimoasele lacuri glaciare merita sa fie trecut in agenda pentru sezonul acesta de iarna.

In apropiere de Caransebes, la incrucisarea celor patru drumuri ale Banatuluicare duc spre nord-vest- prin Lugoj – la Timişoara-Arad si spre sud-est –  la Orşova – Drobeta Turnu Severin-Craiova (DN 6 – E 70) iar spre vest – pe vaile Pogăniciului şi  Barzavei – la Reşiţa (DN 58), iar spre est prin Otelul Rosu – Sarmisegetuza – la Deva si Hunedoara (DN 68), se afla Muntele Mic.

Din Caranesbes accesul in statiune se face pe DJ 608A prin Zervesti-Turnu Ruieni -Borlova (ultima localitate)- Statia Telescaun Valea Craiului . Pana la telescaun sunt 22 Km de parcurs iar de aici drumul urca spre statiune pe o distanta de 20 Km. Statiunea se afla la o altitudine de 1600 m.

Partiile sunt destul de lungi: Valea Craiului (4500 m), Partia Raindor (2500m), Valea Soarelui (1500m) si Nordica (1200m) si au grade de dificultate intre usor si mediu.

Ultima, dar nu cea din urma de pe lista noastra este Vatra Dornei unde puteti schia pe Dealul Runc (5000 m) sau pe Dealul Negru (3200m) si de unde puteti ajunge cu usurinta la Toplita, pentru schia pe partia Bradul (1000 m).

Oriunde veti merge insa in vacanta aceasta, sa va distrati la max, sa va bucurati de liniste si sa aveti zapada din belsug!

Daca aveti insa nevoie de o oferta personalizata pentru vacanta voastra la schi, puteti incepe cu un scurt popas la Lugera Travel.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312.

Experientele voastre sunt importante. Nu ezitati sa ni le impartasiti intr-un comentariu!

Monica Dona

PR Manager

WhatsApp Logo