Traseu cultural nocturn de Zilele Bucurestiului – „Moravuri, obiceiuri și obsesii bucureștene”

mm

Cu ocazia „Zilelor Bucureștiului”, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează un traseu-cultural nocturn al Capitalei în perioada  19-22 septembrie, în fiecare seară, de la ora 19.00, cu plecare din fața Teatrului Odeon.

 

Turul ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri și obsesii bucureștene”, va cuprinde 8 opriri pe un traseu de un km şi va dura doua ore, timp în care va fi ilustrată viața orașului București și a locuitorilor săi, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins în perimetrul străzilor: Calea Victoriei, str. Ion Câmpineanu, str. Academiei, Piața Revoluției, str. Valter Mărăcineanu, str. George Vraca, str. Ion Brezoianu, intrarea Rigas, str. Constantin Mille și Bulevardul Regina Elisabeta.

În cadrul acestui traseu vor fi aduse înaintea publicului povești despre boema literară de la Grădina Oteteleșeanu, istorii legate de apariția telefonului la București, dar și a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librării ale Bucureștiului de secol XIX, despre băcănii celebre și hoteluri de lux, dar și despre mahalalele și hanurile din București.

Traseul-cultural nocturn, organizat cu ocazia „Zilelor Bucureștiului”, vine ca o continuare firească a proiectului „Cu bastonul prin București”, aflat în această vară la cea de-a 4-a ediție, având parte de un număr record de participanți, toate traseele-culturale organizate în perioada 27 iulie – 8 septembrie adunând peste 2500 de persoane.

ARCEN îi invită pe bucureșteni să participe gratuit la traseul-cultural nocturn, să descopere Bucureștiul într-o altă lumină, să-i asculte poveștile și să aniverseze cei 554 de ani ai orașului în inima Capitalei, pe Calea Victoriei și pe străzile din împrejurimi, alături de ghizii ARCEN.

Ghizii ARCEN îi așteaptă pe participanți, în funcție de condițiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în fața Teatrului Odeon, în zilele de 19, 20, 21 și 22 septembrie, de la ora 19.00.

Daca saptamana aceasta alegeti sa va plimbati la pas prin Bucuresti, nu uitati de Festivalul Berii CibinFest de saptamana viitoare. Sibiul gazduieste cea mai tare petrecere nemteasca in spirit romanesc. Lugera Travel v-a pregatit o oferta de cazare de nerefuzat. 

Lugera Travel
WhatsApp Logo