Milano, catwalk si istorie

mm

Cumparaturi, fotbal, opereta, teatru, istorie si distractie cat cuprinde! Un wish list de vacanta  deloc usor de satisfacut, insa aparent nimic nu este imposibil pentru Milano. Si, aveam sa ne convingem ca asa stau lucrurile inca din prima zi.

Milano miroase suav: pe alocuri a Sephora si Lush, pe alocuri a Dolce & Gabana, Pucci, Gucci, Armani , a Versace si Prada si are o stralucire aparte pe care orice fashionista care se respecta o recunoaste dintr-o mie la Quadrilatero d’Oro. Poti fi asadar sigura ca aproape la fiecare pas vei descoperi cate un boutique chic, un concept store sau reduceri imposibil de ratat.  Asa ca, daca ti-ai rezervat un weekend de shopping pentru anul acesta, trebuie neaparat sa ti-l programezi la Milano.

 

 

 

 

 

 

 

Dincolo de stralucirile si sclipirile de catwalk, daca ajungi la Milano insa, nu trebuie sa ratezi cele mai importante obiective turistice:  Il Duomo cu cele 135 de turle si 3200 de statuete, Basilica di Santa Maria delle Grazie, cu Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci (la care nu trebuie sa uiti sa te programezi insa pentru vizita cu ceva vreme inainte sa iti rezervi biletul de avion), Villa Necchi Campiglio, Museo del Novecento si Castello Sforzesco.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Duomo

Castelo Sforzesco

Castello Sforzesco- Michellangelo, La Pieta, prima incercare

Noptile milaneze sunt si ele pline de stralucire. Trebuie sa iti treci pe lista  Il Gattopardo Café, un disco-bar gazduit intr-o veche biserica, care inca isi pastreaza foarte mult din originalitatea initiala, Armani Prive, un night club in care poti oricand sa te intalnesti cu celebritati de top de la Hollywood,   extravagantul Restaurant si Pub Just Cavalli, dar si Teatro alla Scala si Teatro Franco Parenti, pentru un mix perfect echilibrat.

 

Pentru microbisti Milano inseamna San Siro, AC Millan sau Internazionale Milano. Daca nu reusesti sa iti programezi insa vacanta cand una dintre cele doua echipe are etapa acasa, poti vizita oricand stadionul.

Milano este un oras viu, efervescent si cosmopolit, surprinzator la fiecare colt de strada si care va reusi, cu siguranta, sa te captiveze si sa te faca sa iti doresti sa revii.

 

Daca ai fost la Milano, te invit sa ne impartasesti experienta ta intr-un comentariu!

Monica Dona

 

 

 

P.S. Intre timp, nu uita: pentru oferte personalizate, circuite, calatorii corporate sau vacante cu familia, poti contacta oricand agentia de turism LUGERA TRAVEL.
dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20.

 

WhatsApp Logo