La pas prin pietele din Roma

mm

La o prima vedere ai putea spune despre Roma ca este o capitala moderna, plina de viata asemanatoare oricarei capitale europene. De fapt Roma este un muzeu in aer liber ce dateaza de mai bine de 3000 de ani.

  Roma este facuta pentru a fi vedeta, are acest talent mostenit de la parinti, care i-au lasat piete, palate, fantani, legende, stradute, istorie si un chef de viata debordant.

  Nu poti să ajungi în Roma si sa nu te plimbi pe stradutele sale vechi din imensul sau centrul istoric, care, invariabil, se unesc intr-o piata cu fantani, palate si biserici vechi, opere ale unor artisti celebri. Este cel mai simplu si mai relaxant mod de a te imprieteni cu acest oras fabulos, de a-i lua pulsul, de a-l cunoaste si de a te indragosti de el iremediabil.

  Fiecare dintre aceste piete are istoria ei, atmosfera ei aparte, e ca o destinatie in sine care poate fi vizitată gratuit în Roma.

Piazza Navona

Piata Navona

Piazza Navona este pe departe cea mai frumoasa piata a Romei. Acest paradis terestru este ocupat de magnifice fantani arteziene, cafenele si restaurante intime, artisti stradali dar si turisti care se plimba nauciti de farmecul ce-i inconjoara. Fantana celor patru fluvii, cea din centrul pietei, a fost conceputa de Bernini si simbolizeaza patru fluvii si continentele aferente: Gangele – Asia, Dunarea – Europa, Rio de la Plata – Americile si Nilul– Africa.

 

Piazza Venezia

 

Piata Venezia

Piazza Venetia ste adevaratul centru al Romei. Piata este acompaniata de Palatul Venetia, dar de aici se poate vedea în zare Coloseumul si diametral opus Columna lui Traian. In timpul serii de obicei circulatia este oprita pe artera ce duce spre Colosseum, iar locul este impanzit de artisti stradali si turisti.

 Piazza del Popolo

Piata del Popolo

La malul Tibrului, Piazza del Popolo se deschide ca o enorma elipsa, cu biserici, fantani si monumente de marmura ale evenimentelor istorice din Roma antica. Piazza del Popolo este cea mai elegantă piata transformata de arhitectul Giuseppe Valadier care i-a adaugat patru fantani cu lei in stil egiptean la baza unuia dintre cele mai vechi obeliscuri din Roma.

 

 

Piazza San Pietro

Piata San Pietro

Piazza San Pietro ofera o perspectiva unica asupra celei mai importante biserici din lumea catolica care poarta acelasi nume . Colonadele semieliptice remarcabile ale lui Bernini au transformat perspectiva catedralei într-o pereche de brate care ii imbratiseaza pe credinciosi.

 

Piazza Spagna

Piata Spaniei

Piazza di Spangna este unul dintre locurile de intalnire cele mai importante din Roma, fiind de asemenea una dintre cele mai frumoase piete. Combinatia dintre: scarile monumentale – celebrele Trepte Spaniole, un obelisc si o biserica frumoasa, atrag zilnic turistii, care imortalizeaza prin fotografiere aceste locuri. Privelistea Romei, din varful scarii, este de neegalat.

 

Acestea sunt doar cateva din pietele din Roma pe care ar trebui sa le descopere fiecare turist ce paseste aici.

Sper ca am reusit sa va starnim curiozitatea despre aceste locuri, iar daca iti doresti o vacanta in Roma, contacteaza-ne pentru cele mai bune oferte.

Echipa Lugera Travel iti poate configura, la cerere, un pachet unic in care sa incluzi tot ce iti doresti.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

Alina Cepan

Virtual Traveller

libertate
WhatsApp Logo