In vizita la vulcanii inactivi

mm

Ne plac vacantele diferite, in locuri  speciale, care contin ingrediente magice. De data aceasta am mizat pe putina adrenalina si nu am putut rezista tentatiei de a impartasi cu voi lista scurta a vulcanilor inactivi pe care ii puteti vizita.

Prima oprire: Kilimanjaro – Moshi, Tanzania
Cel mai inalt munte din Africa (5.791 m) si este o atractie pentru turisti deoarece este unul dintre putinii munti inalti care pot fi escaladati fara a fi nevoie de echipament montan. Nu va asteptati ca aceasta aventura sa fie usoara! Si daca ai rau de inaltime, poti oricand ramane la  baza muntelui si sa savurezi frumutetea salbatica a Parcului National Mount Kilimanjaro.

Mauna Kea – Hawaii
Masurat de la baza de pe fundul oceanului pana in varf, Mauna Kea este cel mai inalt munte din lume. Piscul ce se inalta din apele oceanului este impresionant, privelistea uimitoare, poluarea redusa la minimum si extrem de putini nori. Acesta este probabil si motivul pentru care Mauna Kea este ideal pentru observarea stelelor si a devenit locul preferat de astronomi.

Saba – Caraibe
Aflata la doar 15 minute de zbor de St. Marteen, insula Saba este in intregime un vulcan. Un rai pentru excursionisti siscufundatori.

Thrihnukagigur – Reykjavik, Islanda
Un vulcan care ti se dezvaluie spectaculos atat la exterior, cat si la interior. Un lift deschis te coboara in craterul Thrihnukagigur unde poti explora fundul grotei vulcanice.

Volcán Mombacho – Granada, Nicaragua
Cea mai mare atractie a vulcanului Mombacho este padurea tropicala cetoasa, care a fost transformata in rezervatie, fiind recunoscuta pentru biodiversitate. Te poti bucura de priveliste de jos sau poti face un tur cu tiroliana, admirand padurea in zbor.

Mount Eden – Auckland, Noua Zeelanda
De la aproape 200 m inaltime poti admira in voie panorama 360 de grade asupra orasului si golfului, craterul  bine conservat, acoperit cu iarba, si ruinele unei asezari Maori. Fie ca alergi pana in varf asa asemeni localnicilor care folosesc Mount Eden pentru fitness, sau vii aici noaptea pentru a admira privelistea orasului de la baza vulcanului, Mount Eden te va cuceri.

Furna do Enxofre – Graciosa, Insulele Azore

Si pe Furna do Enxofre poti face excursii si poti cobori in crater, desi acesta nu este nici pe departe atat de bine conservat ca Thrihnukagigur. Pe masura ce cobori insa treptele vulcanice, ti se dezvaluie lacul imens care s-a format in crater. Frumusetea vulcanului nu poate fi estompata de mirosul specific, Pestera do Enxofre inseamna Pestera Sulfuroasa.

Vulcanul Barva – Provincia San José, Cost Rica
Vulcanul Barva este un urias situat in luxuriantul Parc National Braulio Carrillo, iar o excursie pana in varf, la inaltimea de 2.643 m, dureaza aproximativ 6 ore (inclusiv cu popas pentru pranz). Efortul este rasplatit din plin de privelistea superba asupra celor doua lacuri din cratere si de fauna bogata. Daca esti pasionat de bird-watching vei putea sa observi aici Resplendent Quetzal, o pasare cu un penaj foarte frumos colorat.

One Tree Hill – Auckland, Noua Zeelanda
Cunoscut si sub numele Maungakiekie, One Tre Hill si Pacul Cornwall care il inconjoara au facut candva parte din cea mai mare fortificatie Maori din Auckland, construita in varful formatiunilor vulcanice. In varf se afla un  obelisc urias ridicat in onoarea poporului Maori si mormantul lui Sir John Logan Campbell, fondatorul european al orasului, insa, din pacate celebrul Copac care da numele acestui vulcan a fost taiat de un grup de muncitori nemultumiti in anii 1850.

Adaptare dupa sursa

Monica Dona

WhatsApp Logo