Cum iti planifici vacanta la Roma

mm

 

De mai bine de 2500 de ani imparati, papi, artisti si oameni de rand ca mine si ca tine au framantat si modelat magia acestui oras care respira istorie prin toti porii. Vestigiile arheologice ale anticei Rome, bisericile care abunda in opera de arta, comorile Vaticanului, toate tanjesc dupa atentie, cercetare amanuntita si uimire…Turistul in Roma este aproape o tipologie diferita, aparte, care stie sa admire cu toata consideratia de care poate cineva da dovada Musei Capitolini, Arco Di Settimo Sevro, Basilica di San Pietro, Cappella Sistina, MuseiVaticani, Palazzo Altemps sau Pantheon-ul si nu se sfieste, pe de alta parte, sa exerseze dolce far niente-le Italian, ori de cate ori are ocazia.  

Dincolo de experientele culturale sau de shopping, cele mai faine momente se traiesc fie la o cafea in Campo de’ Fiori sau intr-o plimbare hai-hui printr-un dintre piatetele romane.

Cele mai bune momente pentru o vacanta la Roma sunt primavara si toamna cand temperaturile sunt numai bune, iar zilele insorite tot cate trebuie. Verile sunt parca prea calduroase, insa daca ajungi aici in perioada iulie – august fa ceea ce fac si romanii: trezeste-te si plimba-te devreme, odihneste-te la pranz si reia-ti activitatile pe seara. Un sfat in plus: tine cont ca in luna august multe dintre magazinele si restaurantele locale sunt inchise pentru vacanta, iar daca nu te deranjeaza ploaia, un sfarsit de saptamana la Roma in extrasezon poate fi tot ceea ce iti trebuie. Iernile sunt blande si, mai mult ca sigur, nu iti vor pune probleme.

Mai multe sfaturi, itinerarii, bilete de avion si rezervari pentru Roma gasesti la Lugera Travel. Pentru inspiratie, citeste-ne pe blog.

Monica Dona

PR Manager

schi
WhatsApp Logo