City break la Istanbul

mm

 

Desi nu a trecut decat o saptamana, aproape ca nici nu mai stiu cum a fost vacanta de iarna. Mi-ar prinde bine un city break. Si cum nu am am ajuns inca la Instanbul, am inceput sa imi fac research-ul pentru o noua iesire.

Se spune ca este aproape imposibil sa nu te indragostesti de Istanbul, de stradutele lui inguste cu mii de magazine, milioane de turisti si oamenii care par sa aiba o singura datorie: sa te faca sa te simti  extraordinar.

Istanbul ofera numeroase atractii muzee, biserici, moschei, bazare, palate, iar pentru o panorama cat mai completa asupra orasului Turnul Galata trebuie trecut pe lista.

Iata asadar ce vizitam intr-un city break la Istanbul!
• Palatul Topkapi
Topkapi este de departe cel mai important obiectiv turistic din Istanbul, resedinta pentru multe secole a sultanilor imperiului otoman. Este situat pe Sarayburnu, intre Cornul de Aur si Marea Marmara, iar privelistea de aici asupra Bosforului este absolut fascinanta.

Catedrala Sfanta Sofia 
Hagia Sofia sau Biserica Sfintei Intelepciuni era, la finalizarea contructiei, in anul 573, cea mai mare biserica din lume. A fost detronata 1000 de ani mai tarziu cand la Roma s-a construit Biserica Sfantului Petru, insa ramane una dintre realizarile arhitecturii bizantine si una dintre cele mai importante biserici crestine pentru 900 de ani. Din 1453 Hagia Sofia a fost transformata de turci in moschee.

• Moscheea Albastra 
Moscheea Sultanului Ahmet, dupa cum mai este aceasta cunoscuta este impodobita cu domuri minuscule si semidomuri, fiind strajuita de sase minarete. Pune-o si pe aceasta pe lista ta!
• Muzeul de Arheologie
Vei gasi aici o minunata colectie de obiecte antice grecesti si romane, care include piese din Efes si Troia, precum si vestigii care ar fi apartinut lui Alexandru cel Mare.

Unde mancam

Mancarea turceasca este cunoscuta pentru cat de gustoasa este. Poti gasi la tot pasul in Istanbul locuri unde sa mananci, insa printre cele mai cunoscute sunt:

Amedros pentru bucatarie traditionala;

Haci Abdullah, care este unul dintre cele mai vechi restaurante din Istanbul;

Feriye, unde poti servi de asemnea preparate din bucataria traditionala, dar unde atmosfera este absolut fascinanta;

Pentru cei care isi doresc sa vada latura cosmopolita a Istanbulului, Vogue este un restaurant rafinat, stilat, unde poti degusta preparate din bucataria traditionala, Reina trebuie vizitat pentru preparate frantuzesti, italiene si din bucataria japoneza, Ulus pentru bucataria frantuzeasca, iar Mezzaluna, pentru preparatele cu specific italienesc.

Daca e Istanbul, este macar putin shopping

Unde mergem insa la cumparaturi?

Marele Bazar este locul din care puteti cumpara absolut orice. Peste 4000 de magazine raspandite pe aproximativ 58 de strazi, acesta este locul unde zilnic vin intre 250000 si 400000 de vizitatori. Gasesti aici magazine de bijuterii, ceramica pictata manual, covoare, broderii si magazine de vechituri. Standurile sunt asezate in functie de bunurile pe care acestea le scot la vanzare. Este un adevarat labirint, insa pentru a nu te rataci in Marele Bazar trebuie sa tii cont in permanenta de strada principala, Kalpakcilarbasi.

Nuruosmaniye Caddesi, Piata Beyazit, Bazarul Arasta, Balik Pazari, sunt insa tot atatea locuri care trebuie incluse in ghidul de cumparaturi din mini-vacanta ta prin Istanbul.

 

Daca planuiesti o iesire de weekend la Istanbul insa nu ai timp sa iti cauti cele mai bune oferte contacteaza-ne! Echipa Lugera Travel iti poate configura, la cerere, un pachet unic in care sa incluzi tot ce iti doresti: concerte, evenimente sportive, festivaluri sau excursii optionale.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312.

Monica Dona

PR Manager

shopping
WhatsApp Logo