25 de lucuri uluitoare despre tarile lumii (partea II)

mm

Continuam articolul inceput data trecuta si incheiem cu topul celor 10 lucruri surprinzatoare pe care probabil nu le stiai despre tarile din lume.

10. Surinam este acoperita aproape in totalitate de jungla

Cu 91% din teritoriu acoperit de jungla, mai mult de jumatate de million de rezidenti locuiesc pe coasta Oceanului Atlantic, aproape de capitala. Doar 5% din populatie (indigeni) locuiesc pe plaiurile din imagine.

9. Haiti, aproape fara copaci

 

In partea opusa a spectrului exista Haiti, o tara care a fost atat de defrisata, ca poti sa vezi unde e granita cu Republica Dominicana doar uitandu-te pe imaginile transmise de satelit.

8. Cea mai mare tara urbana, Singapore

 

Chiar daca sunt multe natiuni mici in lume care nu au o economie dezvoltata pe agricultura, Singapore este tara cu 0 populatie rurala.

7. In Papua Noua Guinee se vorbesc cele mai multe limbi

Chiar daca engleza este limba oficiala, doar 1-2% din numarul populatiei o vorbesc. Restul oamenilor vorbesc celelalte 819 limbi valabile in tara.

6. Cei mai educati oameni se gasesc in Canada

 

lugera travel

Canada apare de doua ori in top cu cele mai multe rauri si cei mai multi oameni educati. Peste 50% din populatie a beneficiat de educatie postliceala. Urmeaza Israel cu 45% si Japonia cu 44%.

5. Libia este tara-desert

99% din tara este acoperita de desert. Este cel mai arid loc din lume, iar in unele regiuni pot trece chiar zeci de ani pana la urmatoarea picatura de ploaie.

4. Cea mai violenta natiune din lume, Somalia

 

Chiar daca in ultima vreme Irakul a fost cotata ca cea mai violenta tara din lume, conform cu Indexul Pacii Globale, Somalia a surclasat-o, ajungand pe primul loc.

3. Cel mai mult oxigen vine din Rusia

 

In Siberia se afla aproximativ 25% dintre paduri. Ele se extind pe o arie mai larga decat Statele Unite continentale, facand din Rusia cel mai mare convertor de dioxid de carbon in aer respirabil.

2. Afganistanul este cel mai mare producatori de opium

Produce 95% din opiumul de pe intreaga planeta. Nici macar cei 10 ani de ocupatie ai Americii nu a putut incetini industria.

1. Cei mai multi oameni in inchisori se gasesc in SUA

Liderul incontenstabil in incarcerearea populatiei este SUA, avand peste 2 milioane de oameni in spatele gratiilor, cam 5% din populatia lumii si 25% din populatia inchisa din lume. Urmeaza China cu 1.5 milioane si Rusia cu 870.000. Nu e de mirare ca exista atatea seriale despre politisti si raufacatori, au de unde sa se inspire 🙂

Am incheiat topul celor 25 de lucruri uluitoare. Pentru primele 15 cititi articolul aici.

Lugera Travel, agentie de turism pentru calatorii personale sau corporate
Dana Ilie / dana.ilie@lugera.ro
Adrian Luchian / adrian.luchian@lugera.ro
Facebook
Pinterest

Cu bine,
Roxana Andrei, Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

Sursa

Lugera Travel, Agentie de turism
WhatsApp Logo