Unde mergi la schi?

mm

Nu stiu alti cum sunt, dar eu cand ma gandesc la iarna, ma apuca o frenezie si un dor de colindat, ca abia mai reusesc sa stau la birou. 🙂

De aceea, toamna mea a fost plina de peregrinari internautice pentru vacanta la schi pe care o astept cu maxim entuziasm.

Mixul perfect pentru vacanta de iarna trebuie sa includa neaparat: partii cat mai multe, cat sa nu te plictisesti de schi, schi, toata ziua, mancare buna, hotel fain si multe locuri, daca nu in statiune, macar prin apropiere, unde sa te distrezi!
Unde mergem asadar?

La doi pasi de noi, Bulgaria. Despre ea, in doar cateva cuvinte: statiuni superbe, partii generoase, preturi bune, mancare excelenta. Merita asadar sa incerci Bansko, Borovets, Pamporovo, Chepelare sau Razlog.

Pe lista de hoteluri pe care merita sa le incluzi in planurile de vacanta Perun Lodge – Bansko, Euphoria – Borovets, Orlovets – Pamporovo, Rodopi Houses Holiday Village in Chapelare si Katarino in Razlog.

 

Sursa foto

Italia, pe langa ca este o tara absolut fascinanta, pentru schi poate crea cu adevarat dependenta. Gasesti aici mixul optim: orase numai bune de vizitat si munti numai buni de explorat! Resorturile elegante, muntii carora zapada nu le lipseste pe niciun varf de brad si partiile perfect intretinute vor fi cu adevarat deliciul unei vacante aici. Incearca: Hotel Zanon, Latemar sau Lagorai – Val di Fiemme sau Hotel Alpenrose in Val di Fassa. In Italia se afla o mare parte din paradisurile sporturilor de iarna din Europa, iar toate regiunile de schi  Italia sunt renumite pentru partiile foarte bine intretinute, servicii de calitate si preturi accesibile pentru orice schior. Senzatia "Dolce Vita" trebuie incercata! Italia este fara inoiala o destinatie de vis. 

 

Sursa foto

Austria nu mai are nevoie de nicio introducere pentru iubitorii de schi. Spirit perfectionist pana la extrem, Austria insemna turism impecabil, partii perfecte, vacante de poveste. Mancarea, un mix italiano-germano-ungaro-balcanic de care nu pot sa spun ca m-am indragostit, insa judecand dupa reactiile celorlalti, inclin sa cred ca opinia mea este irelevanta! Asa ca daca esti pasionat de carnaciori si snitele, aici e locul perfect. Peste 800 de statiuni de schi, insa iti recomand sa incepi cu Innsbruck. Iata cateva hoteluri pe care ai putea sa iei in considerare Alphotel, Alpin Park, Greuer Bar, Bon Alpina.

 

Sursa foto

Franta. De ce ai alege-o?! Poate pentru partiile extrem de lungi si cazari chiar langa partie. Statiunile de schi din Franta nu sunt la fel de pitoresti ca cele din Italia sau Austria, dar cu siguranta ofera cele mai "tari" senzatii de schi in Europa. Datorita altitudinii generale intre 2000-3000 m, zapada nu reprezinta o problema, dar pentru maxim in sejurul tau la schi iti recomand februarie si martie! Unde mergem insa la schi in Franta? UNde altundeva decat la Chamonix, cea mai buna statiune de ski din Franta unde vei gasi partii potrivite pentru orice nivel, de la incepatori la temerari! La Chamonix s-au tinut primele jocuri olimpice de iarna si vei gasi aici una dintre telecabinele de mare altitudine din lume care face legatura intre oras si varful Aiguille du Midi, la 3842 m. Mai spun si ca cea mai lunga partie are 21 de kilometri si cred ca avem deja reteta perfecta.

 

Sursa foto

Elvetia – Zermatt – este statiunea aflata la cea mai mare altitudine din Alpi, cu piste pe care puteti schia tot anul, peisaje incredibile, cazare confortabila si meniuri abolut delicioase. De ce ai alege Zermatt?! Pentru o vacanta cu deconectare 100%. Satul este complet lipsit de masini, iar putine locuri din lume vor putea egala savoarea celor 38 de restaurante cu privelisti superbe spre Matterhorn.

 

 

Tu unde mergi la schi anul acesta?

Ai nevoie de ajutor? Pentru orice destinatie si tip de vacanta te poti baza pe noi, Lugera Travel.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

Monica Dona 

PR Manager

WhatsApp Logo