Povesteste-mi despre tine

mm

 

Discutii de incalzire: cu ati ajuns, cum e vremea, multumiri de complezenta si de o parte si de alta, pentru ca apoi brusc, sa intre direct in subiect:

Povesteste-mi despre tine!

Fie ca ii spui intrebare de dezmortire sau de pus punctul pe i inca de la inceput, povesteste-mi despre tine genereaza de cele mai multe ori balbe.

Cum raspunzi insa?

Rezista tentatiei de a enumera toate calificarile si diplomele si incearca un detour povestind despre ce te pasioneaza. Vorbeste despre yoga si ski, despre quilling si voluntariat, despre ce citesti si cum reusesti sa iti gasesti timp pentru alergarea din fiecare dimineata. Pas cu pas, pasiunile vor dezvalui cine si cum esti tu si vor fi pretextul perfect pentru a introduce profesionalul in planul personal.

De aici, aminteste 3-4 calitati personale, abilitati,aptitudini sau competente care se potrivesc rolului pentru care a aplicat. Inutil sa spun ca degeaba povestesti cat esti de creativ daca jobul pentru care ai aplicat iti cere sa fii cat se poate de analitic.

Ultimul insa nu cel din urma sfat: Fii cat se poate de ponderat in afirmatii. Evita polemicile si subiectele controversate, precum si orice aluzie la topicuri care pot genera conflicte de orice natura.  Informatiile de natura personala sau care tin de viata ta private, ar trebui sa ramana si ele private.

Fara sa fie formula perfecta sau mixul ideal pentru raspunsul la aceasta intrebare, sugestiile de mai sus se vor un soi de asa da. Ne-am bucura sa ne povestesti insa si despre experientele tale, asa ca nu ezita sa ne spui cum ai aborda raspunsul la aceasta intrebare, intr-un comentariu la acest post.

Monica Dona

PR Manager

slabiciunile
WhatsApp Logo