Londra in 3 zile pe fast forward

Multi ar spune ca 3 zile in Londra nu sunt in niciun caz suficiente pentru a savura pe indelete frumusetea acestui oras. Ne-am propus sa-i combatem si am pus laolalta toate ingredientele necesare pentru un ghid condensat de 3 zile.

Asa ca, pregateste-ti pantofi comozi si haine potrivite pentru schimbarile bruste de vreme, repeta-ti expresiile ultra-politicoase si antreneaza-ti privirea catre stanga!

Ziua 1

Rezervam prima parte a zilei pentru o vizita de 2-3 ore la  The British Museum, primul muzeu national deschis vreodata publicului.  Fondat in 1753, acesta numara in prezent peste 8 milioane de exponate care acopera intreaga istorie si cultura a lumii, de la origini pana in timpurile noastre, fiind una dintre cele mai valoroase colectii din lume. Vei putea vedea aici celebra Roseta Stone dupa care a fost decripatata scrierea egipteana, faimoasele sculpturi din Parthenon-ul din Atena, bustul lui Caesar si chiar o bucata din impresionanta Columna a lui Traian. Intrarea in muzeu este gratuita, cu exceptia expozitiilor speciale, pe care iti recomandam sa le rezervi in avans.

 

londra

Ne indreptam apoi spre Covent Garden & Embarkment pentru un mix reconfortant de spectacol stradal, shopping, degustari culinare si stradute pietruite cu un farmec aparte care invita la plimbare.  Covent Garden Market si Neals Yard Salad Bar nu trebuie sa lipseasca de pe lista locurilor de vazut.  In drum spre Embarkment, ne oprim pentru un popas de-un pint de bere la Sherlock Holmes Pub, unul dintre cele mai vechi pub-uri din Londra, si, mai apoi, pornim pe jos spre Temple, pe langa Cheshire Cheese, spre Victoria Embankment Gardens, unde ne odihnim putin.

Un tur complet in London Eye, la apus, este ultimul de bifat pe lista primei zile in Londra. Pentru a economisi insa timp, rezerva-ti biletele online.

londra

Ziua 2

Rezervam dimineata pentru o portie zdravana de istorie live, Ceremonia de Schimbare a Garzii de la Palatul Buckingham care are loc in fiecare zi, la 11:30. Experienta devine unica atunci cand, pe langa ceremonia garzii vei putea asculta si fanfara, asa ca iti recomandam sa verifici pe site-ul lor care sunt aceste zile. In plus, lectia de istorie poate fi completata din iulie pana in septembrie  cu o vizita la Camerele de Stat care pot fi vizitate incepand cu ora 9:45.

Urmatoarea oprire de pe agenda celei de-a doua zile, catre care ne indreptam prin Parcul St. James, este  The House of Parliament, cu vestitul Big Ben. Parlamentul este deschis tuturor vizitatorilor care pot asista la dezbateri, pot urmari audierile comitetului sau pot merge intr-un tur.  Tururile sunt organizate Sambata intre 9:15 si 5:30 si din 17 Septembrie pana pe 4 Octombrie, in aceleasi intervale orare, de luni pana sambata.

The Westminster Abbey, urmatoarea pe lista noastra, adaposteste cea mai importanta colectie de efigii funerare: Edward III, Henry VII si Elizabeth I, Charles II, William III, Mary II and Queen Anne, iar in Coltul Poetilor sunt inmormantati Geoffrey Chaucer, Charles Dickens, George Frideric Handel, Thomas hardy, Henry Irving, Rudyard Kypling, Laurence Olivier si muulti altii.

Ziua 3

Pentru ziua a 3-a ne propunem o vizita catre cele mai importante obiective turistice de pe malurile Tamisei.

Prima oprire este la Catedrala Sfantului Paul unde soptim secrete care ni se intorc in Whispering Gallery si urcam cele 365 de trepre pana in turn pentru a admira panorama Lo ndrei.

Trecem apoi pe malul celalalt al Tamisei, pe Millenium Bridge si ne oprim pentru o vizita la Tate Modern. Intrarea este gratuita aici, cu exceptia expozitiilor speciale si, daca esti cu adevarat pasionat de arta moderna, acesta este locul in care ii vei gasi adevarata esenta.

O plimbare pana la Globe Theatre te va purta prin timp pana in vremurile lui Shakespeare, iar un spectacol autentic shakesperian va fi cu siguranta o experienta unica. Asigura-te insa ca iti rezervi tin timp biletele.

Tower Bridge si Tower of London sunt urmatoarele pe lista noastra, iar daca pe lista noastra bifam si o deschidere a podului, ne putem declara mai mult decat norocosi.

Pentru vacante perfect planificate te poti baza insa pe noi: Lugera Travel – dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

 

Monica Dona 

PR Manager

WhatsApp Logo