Legi pe care ar trebui sa le stii atunci cand calatoresti in alta tara

mm

Cati dintre noi se gandesc inainte de a pleca in vacanta sa citeasca putin legislatia tarilor pe care le viziteaza? Eu reconosc deschis ca  o fac prea putin.  Articolul acesta mi-a dat insa de gandit…  asa ca impartasesc cu voi cateva dintre cele mai interesante legi pe care sa le aveti in vedere cand calatoriti.

 

Daca nu stiai iti spunem noi ca in Singapore este strict interzis sa mesteci guma in public. Nu pentru ca gestul ar avea cine stie ce conotatii, ci pentru ca Singaporezii tin la curatenia orasului lor.

In cealalta parte a lumii, mai exact in Rusia poti fi amendat daca ai masina murdara. Asa ca, daca te gandesti sa inchiriezi o masina, e bine sa treci inainte si pe la spalatorie.

In zonele tropicale, mai ales in Fiji, topless-ul este strict interzis. Daca in Eforie Nord mai poti profita de acest lucru, in Fiji ar fi bine sa nu incerci asta. Ba mai mult, in zonele rurale se recomanda sa ai umerii acoperiti pentru a pastra o limita a decentei.

In  Rio Claro, Brazilia, exista asa numita ”lege a pepenului”, intrata in vigoare in 1894. Pe atunci, se credea ca pepenele poate transmite diferite boli, cum ar fii febra galbena sau tifoida. Nu stim daca aceasta credinta s-a pastrat inca, cert e insa ca vanzarea pepenilor este strict interzisa.

Venetia… Italia… Sa hranesti porumbeii aici te poate costa cateva zeci de euro… de amenda…

Daca vrei sa iti tii bugetul sub control poate ca nu ar strica sa te documentezi inainte.

Nu ai timp pentru asta? Te putem ajuta noi cu planificarea calatoriilor tale din toate punctele de vedere. Contacteaza-ne: LUGERA TRAVEL– dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

Sursa articol aici.

Codruta Costea,

Incognito Traveler

prasga
WhatsApp Logo