Check in la Job-ul Perfect de Ana-Maria Marin

 In

Sunt Ana, sunt din Tulcea, iar în București am venit odată cu marea schimbare din viața mea: intrarea la facultate. Sunt studentă la Universitatea București, Facultatea de Litere, specializarea Comunicare și Relații Publice. Sunt o fire energică, implicată și creativă.  Vreau să încep expunerea gândurilor mele cu definirea a ceea ce înseamnă pentru mine jobul perfect, asta pentru că noțiunea de perfect este subiectivă.  Pentru mine, un loc de muncă perfect ar fi postul care îmi  oferă libertatea de creație și care-mi solicită consum de energie. 

Cu siguranță sunt un om fericit pentru că am șansa să trăiesc așa cum mi-am propus, din aproape toate punctele de vedere.

Sunt mulți oameni care trăiesc o viață monotonă, și ce e mai neplăcut în asta este faptul că se mulțumesc cu ceea ce au. Este o idee general valabilă că trebuie să ne mulțumim cu ceea ce avem, dar s-a demonstrat că nu asta ne face cu adevărat fericiți. Avem nevoie să învățăm lucruri noi, să ne perfecționăm și să ne atingem, pe rând, obiectivele. Consider că acești itemi sunt necesari pentru a duce o viață echilibrată și împlinire profesională.

Sunt un tânăr la început de drum, la startul unei cariere profesionale, iar unii dintre cei care citesc gândurile mele ar putea fi sceptici în ceea ce privește cunoștințele mele vis-à-vis de succes în muncă. Eu încerc doar să împărtășesc din convingerile mele, care mi-au fost demonstrate.

Acum, postul de intern la compania de publicitate Raw Ideas, mă împlinește. Îmi completează programul într-un mod perfect. Între cursurile de la facultate, voluntariate, cursurile Școlii de Ghid Turistic și momentele în care mă relaxez scriind pentru blog, orele de la job sunt exact „condimentul” care lipsea.  Mă ajută să capăt experiență în domeniu și să mă dezvolt frumos. Mai mult, este locul în care oamenii îmi zâmbesc și mă sfătuiesc, iar aceste obiceiuri sunt necesare pentru a fi fericită.

Mi-aș dori să pot continua check-in-ul la jobul perfect pe care îl am acum. Chiar cred că e necesar să simți o armonie și să ai libertatea de a fi creativ acolo unde îți petreci cea mai mare parte a timpului.

N-aș putea da sfaturi pentru că nu am nicio putere, însă aș putea să-i îndemn pe oamenii pe care îi cunosc, sau care citesc acum gândurile mele, să aibă dorința de cunoaștere și să-și propună să își depășească limitele. Merităm cu toții posibilitatea de a ne da check in la job-ul perfect, merităm să ne simțim împliniți și satisfăcuți de ceea ce facem. Oamenii împliniți sunt oameni fericiți.

WhatsApp Logo