Check in la job-ul perfect cu Maria Hagiu

 In

Să începem cu începutul şi anume să încercăm, să răspundem la câteva întrebări:  Dacă există, ce reprezintă şi care este secretul atingerii job-ului ideal?

Răspunsurile vor fi subiective, din perspectiva mea, cred cu tărie sau vreau să cred că există job-ul perfect. Ia să ne imaginăm că începem programul de la 9:00  a.m. (în cel mai bun caz), îţi bei liniştit cafeaua, nimeni nu îţi reproşează că nu ţi-ai terminat de rezolvat task-urile, ba chiar şeful te promovează şi îţi mai dă şi un bilet spre o destinaţie exotică…deci, cum sună? De vis, nu? Uite că se poate, dacă îţi iei inima în dinţi şi devii antreprenor. Aşa vei fi propriul tău şef, vei avea job-ul perfect pentru tine, vei putea pleca şi în vacanţă, asta peste câteva luni sau câţiva ani, depinde cât eşti de perseverent ca să îţi aduci activitatea într-o zonă sustenabilă şi profitabilă, aşa îţi poţi pune  check in-uri  în locuri care vor stârnii  invidia. Doar ăsta e şi rolul check in-ului, nu să stârnească invidia ci ca tu să ai posibilitatea să împarţi bucuriile cu cei dragi ţie, că vrei ca acel moment să nu se mai termine, înseamnă că te simţi de milioane şi vrei ca lumea să vadă asta.Eu cred că job-ul perfect este acela care ţi-l creezi tu şi e perfect normal în secolul nostru să împărtăşim asta pe social media.

Pot să mai adaug faptul că atunci când îţi găseşti echilibrul (psihic), acel feng shui de care toţi oamenii realizaţi tot aduc aminte,când te duci cu motivaţie , cu o relaxare interioară la job şi mai ales să nu lipsească acel zâmbet care defineşte o zi împlinită, tocmai atunci poţi spune că te afli în locul potrivit. Toţi suntem conştienţi de asta, trebuie doar să activăm potenţialul şi respectul faţă de noi înşine ca să ne putem simţi împliniţi indiferent pe ce plan, însă eu doresc să pun accentul pe planul profesional aşa că la asta mă voi rezuma.

Uite aşa am ajuns şi la ultima întrebare: Care este secretul  găsirii unui job ideal?

Pot spune că încă nu s-a găsit nicio reţetă sau ingredient minune care să te facă să aterizezi acolo unde îţi doreşti. Nu am o vastă experienţă în ceea ce priveşte găsirea unui astfel de loc, doar am căutat, m-am informat,am încercat , am căzut, m-am ridicat şi în final am reuşit să îmi ating scopul.Sunt un furnizor al propriilor mele idei şi al unor persoane care cu adevarat au această experienţă, ceea ce umple alte lacune pe care nu le-am atins anterior.

Secretul…ÎNCEARCĂ. Cine a zis : „Încercarea moarte n-are!”, nu a greşit, doar încercând vei putea să-ţi dai seama ce anume îţi place, ce vrei de la viaţă, vei putea să te redescoperi.

Se poate intrepreta ca o mică publicitate a antreprenoriatului, ceea ce am argumentat mai sus, dar cine este informat îmi va da dreptate. Aşa că nu mai sta pe ganduri, îndrazneşte să îţi asumi  ricurile care  te vor duce pe culmile visate.

Aşadar, totul depinde numai de tine, să te simţi împlinit la locul de muncă, să te afli la job-ul perfect şi cu o simplă atingere a gadget-urilor să afişezi lumii întregi că te afli acolo unde vrei tu , simţindu-te extraordinar.

„Nimic nu este imposibil pentru cel care încearcă.” (citat de către Alexandru Macedon)

Maria Hagiu

WhatsApp Logo