Check in la Job-ul Perfect cu Ioana Iuliana Dobre

 In

Cum ar fi să avem toţi job-ul perfect pentru personalitatea noastră ? Lumea ar fi mai bună, mai fericită, mai zâmbitoare. Dar să revenim cu picioarele pe pământ și să ne reamintim că sunt puțini cei care pot spune că și-au găsit job-ul ideal. Cred că pentru mulți job-ul perfect este de departe doar ceva imaginar. Ceva despre care au auzit, dar nu știu cum să-l găsească. Mulți dintre noi avem idei preconcepute despre imaginea omului care muncește: mereu obosit, încercănat, stresat, atât de lipsit de motivație încât ajungem la concluzia că job-ul ideal nu există. Însă ideea este alta, job-ul perfect există și este proiectat pentru fiecare dintre noi, dar pentru a-l găsi trebuie mai întâi să descoperim cine suntem noi cu adevărat. Fie că eşti bucătar, contabil, bancher, funcționar public, profesor sau că practici orice altă meserie, pentru a fi mulțumit de tine, trebuie să-ți placă ceea ce faci. În practicarea job-ului perfect pasiunea este cheia.

De când eram mică îmi imaginam cât de roz o să fie viața când o să am propriul loc de muncă și propriul venit. Desigur, la vârsta de 6 ani aveam visuri mărețe. Pe vremea aceea pentru mine job-ul ideal cred că era să devin o balerină cunoscută la nivel mondial. Prin școala generală mi-am descoperit latura sensibilă și dorința mea de a ajuta oamenii și mă gândeam că cel mai bine m-aș simți în postura unui medic, neștiind ce sacrificii și riscuri stau în spatele acestei meserii. La vârste fragede foarte mulți dintre noi ne gândim ca job-ul perfect este cel practicat de oamenii pe care societatea ii consideră importanți și fără de care existența ar fi dificilă : medici, pompieri, avocați, judecători. Odată cu înaintarea în vârstă vin și obligațiile și începem să realizăm care ne sunt limitele când vine vorba de  alegerea unui job. Foarte mulți dintre noi ajung să practice meserii care nu le sunt potrivite pentru că nu urmăresc ceea ce trebuie la job-ul respectiv, iar mulți pornesc cu ideea că orice job e bun dacă aduce profit. De cele mai multe ori ne alegem jobul greşit pentru că urmărim doar partea materială. Job-ul perfect este cel la care mergi cu drag, unde faci ce-ți place și ce știi cel ma bine, unde colegii sunt înțelegători și buni, unde toți sunt tratați de la egal la egal.

Fiind studentă, abia în anul 2 de facultate timpul nu mi-a permis să merg la un job. Deși am 20 de ani încă nu am o imagine clară a job-ului perfect. Totuși pot spune cu certitudine că au ieșit din schemă meseriile de judecător, doctor sau psiholog, asta pentru că în alegerea facultății m-am axat pe domeniul economico – financiar. De ceva timp îmi imaginez că pentru mine job-ul ideal ar fi într-o clădire imensă, în spatele unui birou, amenajat după bunul meu plac, care să reprezinte colțul meu de liniște în care să-mi pot rezolva relaxată sarcinile. Unii mă vor contrazice cu siguranță și vor spune că munca nu implică nici liniște, nici relaxare, dar eu cred că se poate și așa dacă ești omul potrivit la locul și momentul potrivit.  Job-ul ideal nu trebuie să te epuizeze, ci să-ţi permită și un timp pentru tine pe care să-l petreci cu prietenii și familia. Job-ul la care să te duci zi de zi cu zâmbetul pe buze și la care să nu-ți pară rău daca trebuie să stai într-o zi peste program. Job-ul care te împlinește atât sufletește cât și material. Lista poate continua, însă vă las pe voi să vă gândiţi ce vă face pe voi fericiţi la job-ul vostru.

Sper că pe viitor o să am parte de job-ul care se va plia perfect pe stilul meu de viață, iar voi o să puteți să-mi dați like când voi da check in la job-ul perfect.

Ioana Iuliana Dobre

WhatsApp Logo