Check in la job-ul perfect cu Alexandru Popescu

 In

În condițiile unei societăți, în care majoritatea dintre noi, își caută un loc de muncă pentru a câștiga cât mai mult fără să se mai gândească la satisfacția pe care ar trebui să o primească de la locul respectiv, este foarte greu să definim conceptul de ,,job perfect”.

Pe de o parte un job perfect ar fi într-adevăr unul bine plătit, cu ajutorul căruia ne-am putea satisfice orice dorință, am avea acces la orice lucru pe care, cel mai probabil, doar avem impresia că avem nevoie de el.

Pe de altă parte, jobul perfect este unul la care mergem cu placere, așteptăm cu nerăbdare să ne revedem colegii și să ne începem activitatea, să nu observăm cum trece timpul, iar la sfârșitul programului să ne simțim mulțumiți de ce am realizat pentru dezvoltarea noastră și a compamiei în care activăm. Check in-ul la job-ul nostru vine ca o confirmare a faptului că am făcut alegerea corectă și că munca pe care o facem ne va da voința de a merge mai departe, de a avansa tot mai mult. De asemenea printr-un simplu check in de la locul de muncă cei din jur vor ști că suntem în regulă și se vor bucura pentru noi, nu ar fi exclus faptul ca și șeful nostru să se autosesizeze și să se bucure sau să îmbunătățească unele lucruri și condiții, un aspect important în construirea un job perfect îl constituie și relațiile ce se stabilesc între noi și colegii de muncă, aceștia contribuie intr-o mare măsură la inițierea și formarea noastră. Pentru mine locul de muncă ideal este reprezentat de bucuria și plăcerea de a veni în fiecare zi cu forțe noi pentru a realiza cat mai multe obiective propuse și de a învăța cat mai multe lucruri noi. Relațiile cu colegii nu s-ar limita doar la nivelul firmei, acestea se vor dezvolta constituind poate lungi prietenii.

În concluzie , identificarea job-ului perfect necesită îndeplinirea mai multor criterii, fără de care acesta nu ne va putea îndeplini așteptările, iar noi nu vom fi destui de productivi și ne vom pierde atât timpul nostru cât și al angajatorului. Este bine să ne gândim de mai multe ori și să fim atenți în alegerea job-ului, deoarece de acesta depinde dezvoltarea și îmbunătățirea calităților noastre.

 

Alexandru Popescu

 

WhatsApp Logo