Cum stii ca esti pe punctul de a alege un candidat nepotrivit?

mm

 

Angajarea unui candidat care se potriveste doar partial cu organizatia ta seamana perfect cu incercarea de a impinge un cui patrat intr-o gara perfect rotunda. De aceea e important sa fii atent la toate detaliile, dar mai ales la cele de mai jos:

1.      Nu stie prea multe despre organizatie. Interviul reprezinta pentru candidat o oportunitate de a afla mai multe. Daca nu are niciun pic de curiozitate, s-ar putea sa fie primul semn de nepotrivire.

2.      Stilul tau de management nu satisface asteptarile candidatului. Intrebarea aceea despre calitatile echipei perfecte de management trebuie sa isi gaseasca in raspunsul candidatului potrivirea prefecta.

3.      Prioritatile voastre difera. Cand pentru candidat cele mai importante lucruri sunt cresterile salariale, o organizatie care se concentreaza pe customer service fara a oferi aceste beneficii extrem de des s-ar putea sa nu fie mediul potrivit.

4.      Definitii contradictorii pentru echilibrul viata profesionala si personala. Daca iti spune ca nu e o persoana matinala, nu insista ca programul vostru incepe la 8 si se termina la 17:00.

5.      Team work versus lucru singur si nestingherit de nimeni. O persoana care vrea sa evite sa lucreze cu altii cat mai mult posibil, nu va fi capabila sa faca fata unei culturi in care colaborarea este esentiala.

6.      Imi doresc sa avansez extrem de repede. Cand candidatul iti spune ca se asteapta ca in urmatorii ani sa ajunga pe pozitie de vice-presedinte, iar in organizatia ta singurele posibilitati de avansare sunt atunci cand cineva decide sa plece, cu siguranta nu va fi perfect match,  iar demotivarea nu va intarzia sa apara.

7.      Candidatul isi critica fostii angajatori. Daca tot ce iti doresti este un climat organizational pozitiv, ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa aduci o infuzie de negativism printr-un nou coleg.

8.     “Testul aeroportului”. Pune-ti intrebarea: “Daca echipa ta s-ar blocat intr-un aeroport cu acest candidat pentru o zi intreaga, l-ar putea suporta”. Daca raspunsul este nu, ar trebui sa reanalizezi decizia de a angaja aceasta persoana – a lucra cu cineva implica mult mai mult.

Sursa: http://bit.ly/1etpqf8

Cepan Alina

Creative Communiccation Trainee

retelele sociale
WhatsApp Logo