Competente indispensabile candidatilor in 2015

mm

Daca te intrebi ce competente ar trebui sa iti dezvolti pentru a fi selectat de recruiteri in 2015, iata care sunt aspectele asupra carora ar trebui sa te concentrezi in urmatoarea perioada.

 

  1. Analiza de date si gandire critica

Totul se reduce in cele din urma la cifre, grafice si formule. Daca te gandesti ca pana si scrierea unui text pentru indexare se reduce in final la o formula Flesch, nu este chiar surpprinzator ca mai toti angajatorii isi doresc candidati cu abilitati numerice dezvoltate si pe cat de analitici posibil. Incearca asadar sa iti exersezi constant abilitatile numerice si sa iti dezvolti gandirea critica.

  1. Fii pasionat de social media

Este un mediu aflat in continua crestere si pe langa ca te ajuta sa iti creezi unui brand personal puternic, te va ajuta si la job. Competenta sociala este din ce in ce mai apreciata de angajatori care vad in aceasta abilitate un plus pentru generarea de awareness asupra propriului brand.

  1. Scrie

Abilitatile de comunicare sunt din ce in ce mai cautate de angajatori. Exerseaza-ti si imbunatateste-ti aceasta competenta pentru ca te va ajuta de la momentul scrierii unei scrisori de intentie si pana la momentul in care iti vei pregati prezentarile de proiect.

  1. Programare

Daca inca esti in cautarea unei specializari, aceasta este competenta pe care angajatorii o vor cauta nu doar in 2015, ci si multi ani de acum incolo. C++, PhP, Java, oricare ar fi limbajul de programare, ceea ce este esential de retinut este ca recomandarile cele mai bune vin din proiectele pe care le-ai dezvoltat si nu neaparat din cate cursuri ai absolvit.

  1. Management de proiect

Tot mai multe companii deruleaza proiecte si sunt in cautarea de coordonatori de proiect care sa aiba competente solide pentru gestionarea acestora. Pentru interviuri pregateste detalii despre cum ai gestionat aceste proiecte, despre bugete, despre gestionarea timpului, despre greseli si despre ce ai invatat din acestea, dar si despre realizari.

  1. Invata limbi straine

Indiferent daca esti contabil sau inginer, cunostintele de limbi straine iti sunt utile. Granitele devin din ce in ce mai volatile, iar joburile noastre, astazi neaos romanesti, maine pot fi cat se poate de hispanice, nepaleze, indiene, scotiene sau irlandeze.

Tu ce competente planuiesti sa dezvolti? Care au fost competentele care te-au ajutat pana acum la job si care au fost competentele a caror lipsa te-a impiedicat sa avansezi in cariera?  Nu ezita sa ne impartasesti experientele tale intr—un comentariu.

Monica Dona

PR Manager

WhatsApp Logo