Plimbare prin Brasov

mm

Odata ajuns in Brasov e practic imposibil sa nu te indragostesti de acest oras. Strazile micute, casele sasesti, oamenii primitori, peisajele superbe fac din Brasov unul din cele mai frumoase locuri din tara. Si cand spun cele mai frumoase locuri, ma bazez pe toate comentariile pozitive ale strainilor care aleg din ce in ce mai des sa vina la noi si sa descopere locurile noastre magice.

 Si daca nu ma crezi ca le place Romania… poate te va convinge confesiunea directa de aici.

 Ce poti sa vezi in Brasov? Multe, dar cateva imi sunt, parca, mai aproape de suflet:

1.  Cetatuia din Brasov

Constructia dateaza din 1524 si a avut, de-a lungul timpului diverse roluri, de la fortificatie pentru aparare, la centru strategic pentru armatele imperiale, la inchisoare pentru prionierii turci si francezi, la sectie de spital, actual fiind transformata in restaurant. Locul e perfect pentru fotografii, dar si ca sa stai chill pe iarba sa admiri panorama Brasovului.

2.  Platoul muntelui Tampa

Daca ai chef de o excursie iti recomand platoul Tampa. Poti ajunge aici pe diverse drumuri care pornesc chiar din oras: Treptele lui Gabonny (sau drumul Cavalerilor) sau drumul “La iepure” din valea Cetatii. La destinatie te asteapta rasplata: o priveliste superba, o adevarata pictura dintr-un tablou de natura.

3.  Piata Sfatului

Probabil cel mai cunoscut si frecventat loc din Brasov, frumoasa Piata a Sfatului dateaza din 1520. In timp, Piata Sfatului a fost locul in care se organiza targul anual, locatia publica unde se aplicau pedepsele, iar astazi e locul de “promenada” unde fiecare turist poposeste la una dintre numeroasele cafenele si restaurante dragute si primitoare. Daca ajungi in Brasov, trebuie sa bei macar o cafea in Piata Sfatului.

Lista-i lunga si multe ar mai fi de adaugat. Poate ne ajuti tu, insa, impartasindu-ne locurile tale preferate din Brasov!

In rest, stii deja, pentru orice ganduri de vacanta noi avem cele mai faine recomandari! Scrie-ne!

Persoana de contact: Dana Ilie- telefon: 021.318.71.20/ email: dana.ilie@lugera.ro

Codruta Costea

Incognito Traveller

 

WhatsApp Logo