12 destinatii pentru un an plin de calatorii scurte si dese

Europa are atat de multe locuri faine… Nu a fost deloc usor sa aleg  doar 12 dintre aceste. Iata insa cum arata un an intreg de iesiri de weekend:

1.       St. Petersburg

Daca vrei sa vezi cum se sarbatoreste Craciunul pe rit vechi, trebuie sa iti programezi vacanta in jurul datei de 7 ianuarie.

Este una dintre cele mai reci perioade ale anului pentru Sankt Petersburg insa atmosfera este de neegalat. Procesiunile religioase de Craciun sunt parca mai profunde decat in orice alt loc, canalele si raurile inghetate, arhitectura, plimbarile cu troika te vor transpune intr-o alta lume.  De trecut pe lista cu lucruri musai de vazut este insa Muzeul Hermitage, unul dintre cele mai mari muzee din lume.

destinatii

 

 

 

 

 

 

 

2.       Venetia

Daca e februarie e Venetia.  Planifica-ti vacanta in perioada carnavalului, 23 ianuarie- 9 februarie, insa asigura-te ca incluzi prima sau ultima zi de carnaval cand sunt cele mai frumoase parade.

destinatii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.       Geneva

Calduroasa si insorita vara, senina si  proaspata toamna, colorata de numeroase curcubee in iunie, cam asa arata Geneva. Eleganta si sofisticata, Geneva este pentru unii destinatie de vis, iar pentru altii prea scumpa si prea putin ofertanta. Fara indoiala acesta este insa orasul cu cea mai mare densitate de Zen pe metrul patrat. Din martie pana in octombrie viata se muta in aer liber, restaurantele isi scot mesele afara, Alpii se coloreaza fascinant in rozaliu, lumina proiecteaza siluete perfecte pe fatadele cladirilor, iar privelistea Lacului Geneva si Jet d’Eau, cea mai inalta fantana din lume iti taie rasuflarea.

 

 

 

 

 

 

 

4.       Amsterdam

Orasul casutelor inguste, al numeroaselor canale si al pietelor de flori, Amsterdam infloreste efectiv primavara. De la jumatatea lunii martie pana la jumatatea lunii mai campurile de lalele sunt absolut fabuloase, insa apogeul este in cel de-a treilea weekend din Aprilie, cand Amsterdam-ul sarbatoreste  Festivalul Lalelelor.  Foarte aproape de Amsterdam se afla Gradinile Keukenhof, cel mai mare parc de flori de primavara. 7 milioane de bulbi de lalele, 32 de hectare de flori, transforma orice banala plimbare intr-o  experienta magica.

 

 

 

 

 

 

 

 

5.       Paris

Prima destinatie in topul indragostitilor, Parisul e si altfel decat plin de inimioare si ingerasi. Si daca nu vrei sa iti planifici vizita in Paris dupa ritmul Valentine’s Day, poate ca nu ar strica sa il vizitezi in mai dupa  French Open Roland Garros.

 

 

 

 

 

 

 

6.       Berlin

Berlin are tendinta sa fie mohorat si friguros in cea mai mare parte a anului, de aceea chiar daca verile se anunta insorite si calde, tot e bine sa iti pui in bagaj o jacheta. Din mai pana in prima parte a lunii septembrie este perioada perfecta pentru o vizita la Berlin.

 

7.       Dubrovnik

Indiferent daca vizitezi Dubrovnik-ul pentru prima data sau pentru a 100 oara, nu scapi niciodata de sentimentul acela de wow. Strazile pavate cu marmura ale Orasului Vechi, cladirile baroc, stralucirile Marii Adriatice, stilul de viata mediteraneean, obectivele turistice sunt toate superlative absolute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.       Londra

O fraza nu poate surprinde pe de-a-ntregul Londra… Destinatia perfecta pentru orice turist pasionat de vazut si savurat istorie, arta, cultura, natura, modern, toate laolalta intr-un mix atat de firesc…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.       Barcelona

Momentul ideal pentru Barcelona este la jumatatea lunii septembrie: vremea e aproape perfecta, turistii mai putini, vacantele catalanilor si bascilor care cauzeaza numeroase ambuteiaje in luna august s-au incheiat… asa ca La Sagrada Familia asteapta sa fie vizitata.

 

 

 

 

 

 

 

 

10.   Istanbul

Pentru octombrie Istanbul-ul poate fi una dintre optiuni. Efervescent si plin de viata, Istanbul-ul nu ofera cai de mijloc, asa ca cel mai bine este sa te lasi purtat in voia strazilor si sradutelor si sa te bucuri de tot ce iti iese in cale: muzee, edificii incarcate de istorie de mii de ani, cafenele, restaurant, magazinase, negustori de chilipiruri.

 

 

 

 

 

 

 

 

11.    Florenta

Florenta, orasul crinilor, care a dat nastere Renasterii  are o frumusete subtila cautata de turistii din toate colturile lumii in opera de arta si privelisti care iti taie rasuflarea. Daca asa este nu poti afla decat vazand si facand.

 

 

 

 

 

 

 

12.   Viena

Cele mai frumoase locuri din Viena se transforma in decembrie in fermecatoare piete de Craciun. Mirosul dulce al prajiturilor specifice, puch-ul fierbinte, luminitele, farmecul Adventului transforma Viena intr-un taram stralucitor, de poveste.

Daca ti-ai gasit preferatele si te putem ajuta sa iti planifici calatoria, poti apela cu incredere la Agentia Lugera Travel.

dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

Ai la randul tau recomandari?! Nu ezita sa ne lasi un comentariu.

Monica Dona

PR Manager

schilondra
WhatsApp Logo